پیچ نما

پیچ رولپلاک نمای سنگی بصورت راپل

پیچ رولپلاک نمای سنگی از صفر تا صد

پیچ رولپلاک نمای سنگی یکی از ضروری ترین اقداماتی است که باید توسط مالکان ساختمان های بلند انجام شود. به طور کلی نماهای سنگی به علت وزن بسیار بالا و کیفیت ملات پشت آن ها پس از مدتی دچار ریزش می شوند. در کل ریزش نماهای سنگی می تواند حوادث جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. از همین رو این نیاز وجود دارد که با محکم کردن و تثبیت سنگ نما از به وجود آمدن خطرات احتمالی جلوگیری نمود. اما برای پیچ و رولپلاک سنگ نما چه روش هایی وجود دارد؟ دلایل سقوط نما چیست؟

پیچ رولپلاک نمای سنگی بصورت راپل

پیچ رولپلاک نمای سنگی

دلایل نیاز به پیچ رولپلاک نمای سنگی

به طور کلی دلایل نیاز به پیچ رولپلاک نمای سنگی بسیار متنوع است. در کل می توان گفت که انجام این عمل برای تمامی مالکان ساختمان ها امری لازم و ضروری به شمار می رود. از جمله دلایل نیاز به پیچ و رولپلاک سنگ نما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انبساط و انقباض

یکی از اصلی ترین دلایل نیاز به پیچ رولپلاک نمای سنگی، انقباض و انبساط است. به طور کلی با سرد و گرم شدن هوا، سنگ ها شروع به منقبض و منبسط شدن می کنند. البته میزان تغییر حجم آن ها بسیار ناچیز است. با این حال با تغییر حجم های ناگهانی و پی در پی، به مرور زمان کریستال های تشکیل دهنده از یکدیگر فاصله گرفته و سنگ شروع به ترک خوردن می کند.

ملات نامناسب

از دیگر دلایل نیاز به پیچ رولپلاک نمای سنگی می توان به ملات نامناسب اشاره کرد. به طور کلی برای تهیه ملاتی با دوام و کیفیت باید نسبت های معینی از شن، سیمان و آب با یکدیگر ترکیب شوند. در صورتی که این نسبت ها به درستی رعایت نشوند، پس از مدتی سنگ نمای ساختمانی شل شده و احتمال سقوط آن افزایش پیدا می کند. علاوه بر این عده ای از افراد سودجو به منظور. افزایش سرعت نماکاری، از نخاله ها در پشت سنگ ها استفاده می کنند. به کارگیری نخاله ها سبب می شود تا حجم کمتری از سیمان به کار گرفته شود و علاوه بر آن پروژه زودتر به اتمام برسد. در عمل این شیوه نماکاری می تواند سرعت سقوط سنگ های نما را افزایش دهد.

پیچ رولپلاک نما و کلات نا مناسب

نحوه پیچ رولپلاک نمای سنگی

آب باران

آب باران و رطوبت از جمله مهمترین عواملی هستند که می توانند ریزش و سقوط سنگ های نما را افزایش دهند. همانطور که می دانید، آب و رطوبت به محض یخ زدن منبسط می شوند. به این ترتیب با نفوذ رطوبت و آب باران به پشت سنگ ها و یخ زدن آن نیرویی به سنگ ها وارد شده و منجر به سقوط آن ها می شود. به همین دلیل است که پیمانکاران در نماهای سنگی علاوه بر پیچ و رولپلاک، آب بندی نما را نیز انجام می دهند. این عمل سبب می شود تا از نفوذ نم و رطوبت به پشت سنگ ها جلوگیری شود.

باد و طوفان

باد از دیگر دلایل نیاز به پیچ رولپلاک نمای سنگی است. به طور کلی باد به صورت نوسانی نیروهایی را به سنگ وارد می کند. این نیرو ها به مرور زمان سبب جدا شدن ملات از سنگ نما شده و در نهایت منجر به ریزش آن ها می شود.

نشست ساختمان

از دیگر دلایل لزوم پیچ رولپلاک نمای سنگی می توان به نشست ساختمان اشاره کرد. به طور کلی با کاهش حجم آب های زیرزمینی، احتمال نشست ساختمان ها افزایش پیدا خواهد کرد‌. به این ترتیب با توجه به تنش های ایجاد شده در ساختمان احتمال سقوط سنگ های به کار گرفته شده در نمای ساختمان افزایش پیدا می کند.

نحوه پیچ رولپلاک نمای سنگی

عموما به منظور پیچ رولپلاک نمای سنگی دو روش اصلی وجود دارد. هر یک از این روش ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا هستند. با بررسی مزایا و معایب می توان به راحتی نسبت به انتخاب روش پیچ و رولپلاک سنگ نما اقدام کرد. از جمله روش های به کار گرفته شده برای پیچ و رولپلاک سنگ نما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

داربست

در این روش به منظور پیچ رولپلاک نمای سنگی داربست در مقابل نما ساختمان احداث می شود. این داربست تا حد زیادی فضا را اشغال کرده و منجر به افزایش هزینه ها می شود. علاوه بر این احداث داربست می تواند تا حد زیادی موجب اتلاف زمان پروژه گردد. این دلایل سبب شده تا امروزه استفاده از این روش برای پیچ و رولپلاک منسوخ گردد.

کلایمر

از دیگر روش های منسوخ شده برای پیچ رولپلاک نمای سنگی می توان به کلایمر ها اشاره کرد. به طور کلی کلایمر تجهیز نسبتا بزرگی است که در بالا ساختمان نصب شده و مانند یک بالابر عمل می کند. عموما استفاده از این روش ضمن مصرف برق نسبتا بالا منجر به کاهش انعطاف پذیری مجریان خواهد شد. مضاف بر آن در صورتی که بخش های مختلفی از نما دچار آسیب دیدگی شده باشند، باز کردن و نصب مجدد کلایمر می تواند زمان زیادی را از مجریان تلف کند.

کار در ارتفاع با کلایمر

دلایل پیچ رولپلاک نمای سنگی

طناب راپل

یکی از بهترین روش های پیچ رولپلاک نمای سنگی، استفاده از طناب راپل است. به طور کلی با استفاده از طناب راپل، مجریان انعطاف پذیری بیشتری خواهند داشت. از طرفی استفاده از این طناب ها در پروسه پیچ و رولپلاک کردن نما سبب می شود تا حد قابل توجهی سرعت اجرا افزایش پیدا کند. علاوه بر این موارد به دلیل نبود هزینه های اضافی مانند احداث و اجاره داربست، تا حد قابل توجهی در هزینه ها نیز صرفه جویی خواهد شد. از همین رو امروزه بسیاری از پیمانکاران و کارفرمایان از این روش برای محکم کردن سنگ های نما بهره می برند.

چه پروژه هایی را می توان با طناب راپل انجام داد؟

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، پیچ رولپلاک نمای سنگی با استفاده از طناب راپل یکی از بهترین و به صرفه ترین روش ها است. با این حال از طناب راپل می توان برای پروژه های دیگر که مرتبط با نمای ساختمان هستند نیز استفاده کرد. از جمله پروژه هایی که عموما با طناب راپل انجام می پذیرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آب بندی نمای سنگی
  • رزین نمای سنگی
  • سیمان کاری نمای جانبی ساختمان
  • نصب توری مرغی
  • عایق نما

ادوات و تجهیزات مورد نیاز برای پیچ رولپلاک نمای سنگی

به طور کلی برای پیچ رولپلاک نمای سنگی به ادوات و تجهیزات گوناگونی نیاز است. عموما هر یک از نما ها دارای سنگ های به خصوصی هستند. به همین دلیل این نیاز وجود دارد که ادوات و تجهیزات متناسب با نوع نما تعیین شود. با این حال برای محکم کردن سنگ نما به تجهیزات عمومی نیاز است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیچ
  • رولپلاک
  • دریل دیمر
  • مته متناسب با جنس سنگ
  • طناب راپل
  • تجهیزات مورد نیاز برای آب بندی نما

تعمیر سیمان تبله کرده

تجهیزات مورد نیاز برای پیچ رولپلاک نمای سنگی

آیا جای پیچ ها در نما موجب زشت شدن نما می شود؟

از جمله سوالاتی که ذهن بسیاری از کارفرمایان را پیش از پیچ رولپلاک نمای سنگی به خود مشغول می کند، جای پیچ و زشت شدن نمای ساختمان ها است. در پاسخ باید گفت که در برخی از سنگ ها احتمال نمایان شدن پیچ ها وجود دارد. بنابراین می توان گفت که نمایان شدن پیچ ها تا حد زیادی به جنس سنگ نما بستگی دارد. به طور کلی در نماهایی که جنس سنگ مرمریت و یا تراورتن است، امکان خزینه کاری وجود دارد. به این ترتیب گل پیچ به طور کامل درون سنگ قرار خواهد گرفت. پس از انجام این کار عموما توسط پیمانکار روی گل پیچ با استفاده از بتونه پوشیده خواهد شد. بنابراین پس از اتمام پیچ و رولپلاک سنگ نما احتمال دیدن پیچ ها و همچنین زشت شدن نما بسیار پایین است.

پیچ رولپلاک نمای سنگی و عایق نما

به طور کلی پیچ رولپلاک نمای سنگی، عایق نما و آب بندی نما، رزین نما و… همگی با استفاده از طناب راپل و در کمترین زمان ممکن انجام می پذیرد. عموما عایق نما می تواند تا حد قابل توجهی طول عمر آن را افزایش دهد. همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، نفوذ رطوبت و نم به پشت سنگ ها سبب می شود تا احتمال ریزش آن ها به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند. این عمل سبب می شود تا هزینه های مربوط به پیچ و رولپلاک نما نیز بالاتر رود. از همین رو بسیاری از پيمانكاران توصیه به آب بند کردن و عایق کاری نما می کنند. به طور کلی با عایق کاری نما احتمال نفوذ رطوبت به پشت سنگ ها کاهش پیدا می کند و به این ترتیب طول عمر نماهای سنگی افزایش میابد.

چه نوع پیچی برای پیچ رولپلاک نمای سنگی مناسب است؟

عموما به منظور پیچ رولپلاک نمای سنگی از پیچ های به خصوصی باید استفاده شود. پیچ ها به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند وزن سنگ ها را به خوبی تحمل کنند. به طور کلی پیچ هایی که به منظور مقاوم سازی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، باید دارای روکش گالوانیزه باشند. روکش گالوانیزه می تواند تا حد زیادی دوام و طول عمر پیچ ها را افزایش دهد. به طور کلی پیچ هایی بر روی نما قرار گرفته اند و در تماس مستقیم با رطوبت موجود در هوا هستند، احتمال خوردگی آن ها افزایش پیدا می کند. عموما روکش گالوانیزه مانع از زنگ زدن پیچ ها می شود.

پیچ رولپلاک بصورت راپل

نوع پیچ مورد استفاده برای پیچ رولپلاک نمای سنگی

به طور کلی پیچ هایی که به منظور محکم کردن سنگ های نما مورد استفاده قرار می گیرد، باید تمام رزوه باشند. طول پیچ ها نیز نکته دیگری است که باید به آن توجه نمود. به طور کلی طول پیچ ها باید متناسب با ضخامت سنگ نما و ملات تعیین گردد. عموما با افزایش ضخامت سنگ طول پیچ ها نیز باید افزایش پیدا کند.

جنس سنگ نما و تاثیر آن بر پیچ رولپلاک نمای سنگی

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، جنس سنگ یکی از مهمترین عواملی است که در پیچ رولپلاک نما تاثیرگذار است. به طور کلی امروزه سنگ های متنوعی برای نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این سنگ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سرامیک

پیچ و رولپلاک نما سرامیکی مشکلات خاص خود را دارد. عموما سرامیک هایی که در سنگ نما مورد استفاده قرار می گیرند، ضخامت بسیار کمی دارند. همین امر موجب می شود تا در حین پیچ و رولپلاک دچار آسیب دیدگی شوند. عموما برای تثبیت این سنگ ها، پیچ و رولپلاک باید در حد فاصل بین دو سنگ زده شود. علاوه بر این برای نگه داشتن سنگ باید از واشر های دور پهن استفاده شود.

تراورتن

پیچ رولپلاک نمای سنگی با سنگ تراورتن در مقایسه با سرامیک بسیار راحت تر است. عموما این سنگ ها در برابر شرایط جوی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. از همین رو از سنگ تراورتن به وفور در نماهای سنگی استفاده می شود. علاوه بر این سنگ تراورتن در برابر دریل کاری از خود مقاومت خوبی نشان خواهد داد.

گرانيت

از دیگر سنگ هایی که در نماهای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، سنگ گرانيت است. این سنگ ها وزن بیشتری در مقایسه با سنگ های تراورتن دارند. از همین رو در هنگام پیچ و رولپلاک این سنگ ها باید فواصل بین پیچ ها را کاهش داد.

پیچ و رولپلاک نما رومی

تاثیر جنس سنگ بر پیچ رولپلاک نمای سنگی

چینی

پیچ رولپلاک نما با سنگ چینی در مقایسه با سنگ گرانيت نیازمند تخصص بیشتری است. عموما سنگ های چینی دارای دو نوع هستند. برخی از آن ها ساختار متراکم تری داشته و برخی دیگر دارای کریستال های درشت تری هستند. عموما سوراخکاری سنگ های چینی که دارای کریستال های درشت تری هستند باید با مته ریزتری انجام پذیرد تا به این واسطه به سنگ آسیبی وارد نشود.

مرمریت

از دیگر سنگ هایی که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به سنگ مرمریت اشاره کرد. به طور کلی سنگ مرمریت به علت خاصیت و ویژگی هایی که دارد به ندرت در سنگ نما مورد استفاده قرار می گیرد. عموما پیچ و رولپلاک کردن این دسته از سنگ ها موجب آسیب رسیدن به آن ها می شود. بنابراین باید برای پیچ رولپلاک نما حتما از دریل های دیمر استفاده شود.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *