پیچ و رولپلاک سنگ

پیچ و رولپلاک سنگ نما با بهترین قیمت بالاترین کیفیت

پیچ و رولپلاک سنگ نما تا حد زیادی بر کیفیت نهایی پروژه تاثیر گذار است. به طور کلی امروزه با گسترش جوامع شهری، ساختمان های مرتفعی با نمای سنگی پدیدار شده اند. سنگ هایی که در نماهای ساختمان نصب می شوند پس از مدتی دچار ریزش می شوند. به همین دلیل این نیاز وجود دارد که نسبت به پیچ و رولپلاک سنگ نما اقدام شود. عموما روش های گوناگونی برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما وجود دارد. در ادامه به بیان دو روش پرکاربرد برای پیچ و رولپلاک سنگ نما خواهیم پرداخت.

پیچ و رولپلاک سنگ نما با روش نوین بدون داربست

پیش از پیچ و رولپلاک سنگ نما باید به چه نکاتی توجه کرد؟

پیش از آنکه به بیان نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما بپردازیم بهتر است در وهله اول با نکاتی آشنا شویم که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جنس سنگ نما

جنس نما یکی از موارد بسیار مهمی است که در نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما تاثیر گذار است. به طور کلی جنس سنگ در انتخاب نوع پیچ، دریل و مته سوراخ کاری موثر است. عموما برای سنگ هایی که دارای کریستال های درشت هستند باید از مته های باریک استفاده کرد تا به این ترتیب احتمال آسیب رسیدن به این سنگ ها کاهش پیدا کند. عموما برخی از سنگ ها به دلیل ساختار و ماهیتی که دارند، محکم کردن و تثبیت آن ها بر روی نما ساختمان کمی دشوار است. از همین رو جنس سنگ نما می تواند تا حد زیادی بر قیمت پروژه تاثیرگذار باشد.

موقعیت ساختمان و نما نسبت به معابر اصلی و فرعی

از دیگر مواردی که پیش از درخواست پیچ و رولپلاک سنگ نما باید به آن توجه کرد، موقعیت ساختمان است. عموما موقعیت ساختمان تا حد زیادی بر روی رعایت الزامات ایمنی تاثیرگذار است. برخی از ساختمان ها در نزدیکی معابر قرار دارند. در این صورت مجریان ساختمانی باید الزامات ایمنی کافی را برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما به کار گیرند.

پیچ و رولپلاک با روش نوین بدون داربست

تعداد سنگ های آسیب دیده و در معرض ریزش

از دیگر عواملی که در نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما تاثیرگذار است، تعداد سنگ های آسیب دیده است. عموما با افزایش تعداد سنگ های آسیب دیده و در معرض خطر سقوط، پروسه کاری زمان‌بر تر خواهد بود و به این ترتیب هزینه های مربوطه افزایش پیدا خواهد کرد.

قیمت اجرا پیچ و رولپلاک نما

بر طبق آنچه که در بالا نیز به آن اشاره شد، عموما قیمت پیچ و رولپلاک سنگ نما به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت. پیش از انجام این فرآیند باید این عوامل بررسی گردند. از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت پیچ و رولپلاک نما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جنس سنگ
  • نوع پیچ و رولپلاک
  • مساحت پروژه
  • ارتفاع ساختمان

نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما

به طور کلی روش و نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما تاثیر بسزایی در قیمت این پروژه خواهد داشت. امروزه روش های مختلفی برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما به کار گرفته می شود که از جمله پر کاربرد ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیچ و رولپلاک سنگ با داربست

نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما به این صورت است که در ابتدا باید داربست در مقابل نمای ساختمان احداث شود این داربست باید به گونه ای باشد تا ضمن کاهش فضای اشغال شده بتواند دسترسی لازم را به نمای ساختمان ایجاد کند. عموما احداث داربست برای نماهای ساختمانی که در مجاورت با معابر عمومی شهر قرار دارند، سبب اشغال فضا خواهد شد. در چنین شرایطی کارفرما باید مبلغی را نیز به شهرداری پرداخت نماید. پس از اینکه داربست مورد نظر احداث شد، کارگران ساختمانی باید با استفاده از تخته چوب به قسمت مورد نظر دسترسی پیدا کنند. این کار ضمن پایین آمدن ایمنی سبب افزایش زمان اجرا نیز خواهد شد.

پیچ و رولپلاک با طناب راپل

نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما با استفاده از طناب راپل یکی از مرسوم ترین روش ها است. به طور کلی در این روش مجریان با استفاده از طناب راپل به نمای ساختمان دسترسی پیدا خواهند کرد. عموما طناب راپل به گونه ای طراحی شده است که بتواند وزن های بسیار سنگین را تحمل کند. بنابراین این طناب ها علاوه بر تحمل وزن مجریان قادر خواهند بود وزن ادوات و تجهیزات به همراه آن ها را نیز تحمل کند.

پیچ و رولپلاک سنگ مرمریت چینی

عموما استفاده از این روش مزایای بیشماری دارد. به طور مثال با استفاده از طناب راپل، فضای اشغال شده به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این استفاده از این روش در سرعت انجام پروژه تاثیر گذار است.‌ از دیگر مزایای استفاده از طناب راپل می توان به قیمت پایین تر آن نسبت به داربست اشاره کرد‌. عموما با استفاده از این روش هزینه های مربوط به اجاره، نصب و همچنین باز کردن داربست حذف خواهند شد.

آیا طناب راپل تنها برای پیج و رولپلاک سنگ نما استفاده می شود؟

به طور کلی طناب راپل در کوهنوردی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد این طناب به علت ساختار و ویژگی هایی که دارد به خوبی می تواند وزن ارتفاع نوردان را تحمل کند از همین رو بسیاری از متخصصان به این فکر افتادن که چگونگی و نحوه انجام بسیاری از پروژه ها را تغییر دهند. عموما استفاده از این طناب در پروژه های ساختمانی ویژگی ها و مزایای بسیار زیادی را به دنبال دارد. همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، چگونگی و نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما با طناب راپل با داربست تفاوت هایی دارد که این تفاوت ها منجر به کاهش هزینه ها نیز خواهد شد‌. از دیگر کاربرد های طناب راپل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیمان کاری نما

از دیگر کاربری های طناب راپل می توان به سیمانکاری نما اشاره کرد. عموما نماهای جانبی نیازی به نماکاری و در نتیجه پیچ و رولپلاک سنگ نما ندارند. از همین رو اکثر کارفرمایان نسبت به سیمان کاری آن ها اقدام می کنند. در صورتی که سیمان کاری نما با استفاده از طناب راپل انجام شود، ضمن کاهش هزینه ها، سرعت انجام پروژه نیز تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

آب بندی

آب بندی نما می تواند در طول عمر و نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما تاثیرگذار باشد. به طور کلی نفوذ رطوبت و آب باران به پشت سنگ به مرور منجر به جدا شدن آن ها از ملات می شود. عموما آب به محض یخ زدن دچار انبساط می شود. در صورتی این انبساط در پشت سنگ ها اتفاق بیفتد، بر اساس حجم افزایش پیدا کرده به سنگ نیرو وارد خواهد شد.

نصب توری مرغی

نصب توری مرغی برای نورگیر

از دیگر کاربری های طناب راپل می توان به نصب توری مرغی اشاره کرد. عموما نصب این توری ها سبب می شود تا حد قابل توجهی از ورود پرنده ها و جانوران موذی به داخل محیط ساختمان مانند پاسیو و حیاط خلوت جلوگیری شود. عموما استفاده از طناب راپل می تواند سرعت عمل انجام این پروژه را بهبود ببخشد.

چگونگی و نحوه پیچ و رولپلاک سنگ

در بالا به روش بهینه و به صرفه پیچ و رولپلاک نما اشاره کردیم. در ادامه قصد داریم نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما را شرح دهیم. به طور کلی برای شرح چگونگی انجام پیچ و رولپلاک نما باید در ابتدا وضعیت ساختمان به طور کامل بررسی گردد‌. برخی از افراد با شل شدن سنگ ها اقدام به پیچ و رولپلاک آن ها می کنند و برخی دیگر پس از آنکه بخشی از نما فرو ریخت نسبت به تثبیت سنگ ها اقدام می کنند. در ادامه این دو روش را شرح خواهیم داد.

نحوه پیچ و رولپلاک سنگ پیش از ریزش

نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما قبل از فرو ریختن سنگ ها به این صورت است که در ابتدا سنگ های شل شده و در معرض ریزش شناسایی شوند. سپس فواصل مناسبی با توجه به اندازه و نوع سنگ برای زدن پیچ و رولپلاک تعیین گردد. در گام بعدی به منظور تثبیت سنگ های نما ساختمانی باید با استفاده از دریل در نقاط مورد نظر سوراخ کاری انجام شود. عموما مته انتخاب شده باید متناسب با جنس سنگ باشد و این مته نباید باعث آسیب دیدن سنگ های ساختمانی شود.

پس از آن که مته مورد نظر به بتن رسید، با استفاده از دریل های کوبشی، بتن سوراخ شده و در نتیجه فضای لازم را برای رولپلاک ایجاد خواهد شد. در گام بعدی رولپلاک را درون سوراخ قرار داده و با استفاده از پیچ، سنگ به جداره محکم خواهد چسبید. در نهایت به منظور زیبایی روی پیچ ها با بتونه ای متناسب با نوع سنگ پوشانده خواهد شد. به این ترتیب بر روی نماها علامتی از وجود پیچ نخواهد بود.

 پیچ و رولپلاک سنگ نما پس از فروریختن نما

پیچ و رولپلاک سرامیک با واشر

 پیچ و رولپلاک سنگ نما پس از فروریختن سنگ ها اندکی متفاوت است. عموما در این حالت باید در ابتدا نسبت به ترمیم بخش فروریخته اقدام شود و سپس نسبت به تثبیت سایر سنگ های نما پرداخت. برای این کار باید در ابتدا محل سنگ های ریخته شده به طور کامل پاک و تمیز گردد. در مرحله بعد با استفاده از فرز در سطح تمیز شده شکاف هایی ایجاد می گردد. در گام بعد سنگ مورد نظر متناسب با ابعاد فضای خالی در محل قرار داده شده و نسبت به پیچ و رولپلاک آن اقدام می شود.

توجه داشته باشید که برای نماهای ریخته شده باید از پیچ های بلندتری استفاده شود. به طور کلی زمانی که نما دچار ریزش می شود به این معنا است که ملات به کار گرفته شده استحکام خود را از دست داده است. از همین رو باید از پیچ هایی با طول بیشتر استفاده کرد تا به این ترتیب سنگ ها بتوانند به خوبی بر روی بدنه نما تثبیت شوند. عموما طول این پیچ ها حدود ۳ سانتی متر از سایر پیچ ها بلند تر است.

نحوه پیچ و رولپلاک سنگ نما و نکاتی که باید به آن توجه کرد!

پیچ و رولپلاک سنگ نما تا حد زیادی می تواند در دوام و کیفیت پروژه تاثیر گذار باشد. عموما باید پیش از انجام پیچ و رولپلاک نما به نکات متعددی توجه نمود که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فاصله پیچ ها

یکی از سوالاتی که در مورد پیچ و رولپلاک سنگ نما مطرح بوده، تعداد پیچ های مورد نیاز برای محکم کردن سنگ ها است. به طور کلی فاصله پیچ ها با ابعاد و اندازه سنگ ها ارتباط دارد. عموما در سنگ هایی که طول آن ها بیشتر از یک متر است، توصیه می شود فاصله پیچ ها از یکدیگر حدود ۵۰ سانتی متر باشد. در سنگ های کوچکتر باید فاصله پیچ ها را افزایش داد. اما دلیل این امر چیست؟

مقاوم سازی تراورتن داخل نورگیر

به طور کلی زمانی که تعداد پیچ هایی که برای محکم کردن سنگ های نما استفاده می شود، افزایش پیدا کند، تا حد زیادی استحکام سنگ کاهش میابد. چرا که از دید مهندسی نقاط تمرکز تنش در سنگ افزایش پیدا کرده و احتمال شکستن سنگ ها از آن ناحیه افزایش خواهد یافت. چرا که در این حالت سطح مقطع شکست در سنگ ها افزایش پیدا می کند.

انتخاب دریل و مته مناسب

جنس سنگ و انتخاب دریل متناسب با آن یکی از مهمترین مواردی است که در کیفیت و  پیچ و رولپلاک سنگ نما تاثیر گذار است. عموما در صورتی که سنگ از کریستال های بزرگی تشکیل شده باشد، باید دریل با دور مناسب و مته ای کوچک استفاده شود. اما در صورتی که سنگ مورد نظر ساختار متراکم تری داشته باشد باید از دریلی با قدرت و توان بیشتری برای سوراخ کاری استفاده شود. عموما برای افزایش کیفیت کار اکثر راپل کاران از دریل های دیمر استفاده می کنند. عموما دریل های دیمر این امکان را به پیمانکاران می دهد که ضربه و دوران دریل را به راحتی کنترل کنند. به این ترتیب تا حد زیادی کیفیت اجرا پیچ و رولپلاک افزایش پیدا می کند.

 

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *