پیچ و رولپلاک نما سنگی و مزایای آن
پیچ و رولپلاک نما سنگی و مزایای آن
امروزه به دلیل استفاده از سنگ های ساختمانی در نمای ساختمان، باید این نماهای سنگی را مستحکم کنیم. به همین دلیل به منظور جلوگیری از ریزش سنگ های استفاده شده در نمای ساختمان ها باید از پیچ و رولپلاک نما سنگی استفاده شود. این پیچ و رولپلاک ها باید مخصوص سنگ باشند. پیچ 6 سانتی متری گالوانیزه و رولپلاک های مخصوص برای این عمل لازم است.
از آنجایی که ساختمان ها هر روز بلندتر می شوند و هزینه ی بستن داربست برای این ساختمان ها بسیار بالا می باشد. از طرفی خطرات بسیار زیادی نیز در این عمل وجود دارد، برای اجرای پیچ و رولپلاک نما سنگی باید از طناب استفاده شود. برای این کار شخص می تواند طناب را بر روی پشت بام در نقطه ی محکمی بسته و از بالا به سمت پایین برگردد. در این روش کار با طناب، هردو دست شخص آزاد بوده و می تواند همزمان از لوازم مورد نیاز خود استفاده نماید.
موارد لازم برای پیچ و رولپلاک کردن نما سنگی
برای اجرای عملیات پیچ و رولپلاک نما سنگی باید شخص راپل کار موارد زیر را مد نظر قرار دهد:
1. استفاده از پچ های مخصوص نما، این پیچ ها باید ضد زنگ باشند و در سایز 5 سانتی متری به جنس گالوانیزه، این پیچ ها معمولا نسبت به پیچ های دیگر از لبه ی بزرگتری برخوردار هستند.
2. رولپلاک های مورد استفاده برای نما سنگی نیز باید دارای واشر باشد. این واشر ها در سر رولپلاک واقع شده اند و کمک میکنند رولپلاک در سنگ باز شود.
3. پس از این که پیچ و رولپلاک نما سنگی انجام گرفت برای این که نمای ساختمان چهره ی زشتی به خود نگیرد باید با بتونه و یا رنگ روی این پیچ ها را بپوشانند. به این منظور باید بدانیم سنگ مورد استفاده در نما از چه جنسی است و آیا به بتونه نیزا دارد یا رنگ به تنهایی کافی است.
مثلا برای نما سنگی که از سنگ های گرانیت و تراورتن استفاده شده است بهتر است از بتونه برای پوشاندن پیچ و رولپلاک نما سنگی آن استفاده شود. ولی اگر سنگ های مورد استفاده در نمای سنگی از جنس مرمر و یا گرانیت باشند می توان از رنگ نیز استفاده کرد و کاربرد بیشتری نیز دارد.
4. باید حتما رنگ و یا بتونه ای که انتخاب می کنید با رنگ سنگ و یا رگه هایی که در آن به کار رفته هماهنگ باشد. تا در نمای سنگ هیچ خدشه ای وارد نسازد.
5. برای پیچ و رولپلاک کردن نما سنگی حتما باید از دریل های مخصوص استفاده شود. زیرا استفاده از دریل های معمولی ممکن است منجر به شکستگی در سنگ گردد. دریل هیلتی برای سوراخ کردن نمای سنگی مناسب ترین دریل می باشد.
6. به همان میزان که انتخاب دریل برای پیچ و رولپلاک نما سنگی مهم است، استفاده از مته نیز باید مناسب باشد.
7. نماهایی که دچار ریزش شده اند را می توان با نصب سنگ نما مستحکم نمود.
8. یکی از مهمترین مراحل برای نماسازی ساختمان نصب سنگ نما است. پس باید با احتیاط و دقت لازم این مرحله صورت پذیرد.
روش اتصال پیچ و رولپلاک در نما سنگی
سنگ هایی که برای نمای ساختمان استفاده میشوند هرگز دارای استحکام نبوده است. زیرا به دلیل سطح صافی که در پشت سنگ ها وجود دارد و استفاده از ملاتی که برای نصب این سنگ ها وجود دارد، چندان دارای استحکام نبوده و حتما لازم است به روش دیگری این سنگ ها به ساختمان متصل شوند. زیرا ممکن است با بارش اولین باران و نفوذ آب به درون منافذ این سنگ ها، و یا در اثر یخ زدگی در زمستان، سنگ ها لق شده و پس از مدتی از ساختمان ریزش کنند. برای جلوگیری از این اتفاق و اتفاقات ناخوشایند بعدی ان شما می توانید به عملیات پیچ و رولپلاک کردن نمای سنگی روی بیاورید.
معمولا از سنگ هایی که در نمای سنگی ساختمان استفاده می شود، از جنس مرمر، تراورتن و یا گرانیت می باشند. این سنگ های ساختمانی معمولا باید ضخامتی معادل 1.5 تا 2.5 سانت داشته باشند و در برخی موارد نیز ضخامت این سنگ ها می تواند بیش از 2.5 یا کمتر از 1.5 سانت باشد. بستگی به این دارد که شخص خود چه سنگی مد نظرش باشد و بخواهد در نمای ساختمانش از آن استفاده نماید. این سنگ ها در سنگبری ها برش داده میشوند و پس از آن صیقل داده شده در ابعادی معادل 20 تا 40 سالنتی متر وارد بازار می شوند