پیچ و رولپلاک سنگ بادبر با واشر

پیچ و رولپلاک نما و اجرای نخصصی با ضمانت کتبی

پیچ و رولپلاک نما و هر آنچه که باید راجع به آن بدانید!

پیچ و رولپلاک نما از جمله اقداماتی است که به منظور کاهش خسارات جانی و مالی انجام می پذیرد. به طور کلی در گذشته عموم ساختمان ها دارای نمای آجری بودند. این نوع از نما ها به دلیل نحوه اجرای به خصوص و همچنین اندازه و وزن آجر ها، ریزش بسیار کمی داشتند. در حال حاضر نمای ساختمان ها به صورت سنگی است. سنگ ها عموما به صورت تکه ای کار شده و وزن نسبتا زیادی دارند. وزن آن ها در کنار سایر عوامل سبب شده تا ریزش این دست از نماهای ساختمانی افزایش پیدا کند. در ادامه به بیان دلایل ریزش نمای سنگی ساختمان خواهیم پرداخت.

پیچ و رولپلاک نما با پیچ گالوانیزه

پیچ و رولپلاک نما

دلایل ریزش نمای سنگی و لزوم پیچ و رولپلاک نما

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شده، پیچ و رولپلاک نما سنگی سبب می شود تا حد قابل توجهی امنیت و ایمنی ساختمان افزایش پیدا کند. به طور کلی دلایل زیادی برای ریزش سنگ نما وجود دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انقباض و انبساط

از جمله مهمترین دلایل ضرورت پیچ و رولپلاک نما ساختمان می توان به انقباض و انبساط اشاره کرد. به طور کلی سرما و گرما منجر به انقباض و انبساط سنگ ها می شود. با گذشت زمان و انقباض و انبساط های مکرر، اتصال ملات به سنگ قطع می شود. به این ترتیب پس از گذشت مدتی سنگ ها شل شده و احتمال سقوط آن ها افزایش پیدا می کند‌ عموما اکثر ریزش سنگ نمای ساختمان در ابتدای تغییر فصل های گرم به سرد و بالعکس اتفاق می افتد.

رطوبت

از دیگر عواملی که منجر به پیچ و رولپلاک نما ساختمان می شود می توان به رطوبت اشاره کرد. عموما سنگ نما ساختمان در تماس مستقیم با محیط اطراف اقرار دارد. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که در اثر بارندگی و نصب غیر اصولی سنگ نما، مقداری رطوبت و نم به پشت سنگ ها نفوذ کند‌. همانطور که می دانید آب باران در اثر یخ زدن منبسط می شود. بنابراین وجود آب باران در پشت سنگ ها و یخ زدن آن ها موجب شکستگی و ترک خوردن سنگ ها و در نهایت ریزش آن ها می شود. به همین دلیل عموما نصاب ها برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به پشت سنگ های نما از قرنیز ها و آبریز استفاده می کنند.

نصب سنگ نما با پیچ گالوانیزه

دلایل ضرورت پیچ و رولپلاک نما

فرونشست زمین

از دیگر دلایل ضرورت پیچ و رولپلاک نما ساختمان می توان به فرونشست زمین اشاره کرد. همانطور که می دانید در حال حاضر حجم آب های زیرزمینی رو به کاهش است. عموما کاهش سفره های آب زیرزمینی سبب می شود تا فضای خالی در زیر زمین ایجاد شود و به این ترتیب به مرور زمان، زمین نشست می کند. با نشست زمین نیرو های برشی به ملات و سنگ وارد شده و به مرور ملات از سنگ جدا می شود. به این ترتیب با فرونشست زمین احتمال سقوط سنگ ها افزایش پیدا خواهد کرد.

وزش باد شدید

از دیگر دلایل ضرورت پیچ و رولپلاک نما می توان به وزش بادهای شدید اشاره کرد. عموما باد و طوفان به صورت نوسانی نیروهایی را به سنگ وارد می کند. از آنجایی که سنگ ها و ملات های به کار گرفته شده در پشت آن ها در برابر نیروهای نوسانی از خود مقاومت چندانی نشان نمی دهند، این احتمال وجود دارد که پس از مدتی دچار ترک خوردگی و حتی ریزش شوند. عموما سنگ هایی که در لبه های بیرونی ساختمان قرار دارند، به شدت تحت تاثیر وزش باد قرار می گیرند.

جنس ملات مورد استفاده

از دلایلی که احتمال ریزش سنگ نما را افزایش می دهد، می توان به جنس ملات مورد استفاده اشاره کرد. عموما ملات های سیمانی که در سنگ نما مورد استفاده قرار می گیرد، با نسبت معینی ترکیب می شوند. در صورتی که این نسبت به درستی رعایت نشده باشد و یا آنکه ملات سیمانی مورد استفاده از کیفیت بالایی برخوردار نباشد، احتمال ریزش سنگ نما وجود خواهد داشت.

روش های پیچ و رولپلاک نما چیست؟

پیچ کردن سنگ نمای ساختمان

نحوه پیچ و رولپلاک نما

به طور کلی دو روش کلی برای پیچ و رولپلاک نما ساختمان وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:‌

با استفاده از داربست

در گذشته برای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان استفاده از داربست رایج بوده است. این روش در حال حاضر مورد استقبال قرار نمی گیرد. به طور کلی استفاده از داربست سبب می شود تا هزینه ها به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند. علاوه بر این موضوع استفاده از داربست منجر به اشغال فضا نیز می شود. به همین دلیل امروزه از این روش برای نماشویی و پیچ و رولپلاک کردن نما استفاده نمی شود.

بدون استفاده از داربست

از دیگر روش های پیچ و رولپلاک نما، استفاده از طناب بدون داربست است. عموما در این روش افراد متخصص با استفاده از طناب به نمای ساختمان دسترسی پیدا کرده و اقدامات لازم را بر روی آن انجام می دهند. عموما استفاده از طناب مزایای بیشماری دارد که از جمله آن ها می توان به کاهش هزینه ها و همچنین عدم اشغال فضا اشاره کرد.

چه اقداماتی را می توان با طناب راپل انجام داد؟

به طور کلی راپل کاران قادر خواهند بود با استفاده از طناب به نمای ساختمان دسترسی پیدا کنند. عموما این عمل نیازمند تبحر و مهارت خاصی است‌ به طور کلی بدون استفاده از داربست راپل کاران می توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

بستن کارگاه برای فرود با طناب

منظور از پیچ و رولپلاک نما چیست؟

نماشویی

نمای ساختمان یه طور مداوم در معرض آلودگی قرار دارد و پس از مدتی کثیف می شود‌‌ عموما این اقدام توسط راپل کاران برای شست و شو و تمیز کردن نما انجام می شود.

آب بندی نما

آب بندی نما از جمله اقداماتی است که برای افزایش طول عمر سنگ های نما توسط راپل کاران انجام می پذیرد.:

اب بندی نما در گیلان 100 درصد تضمینی

اب بندی نما در مازندران و اجرا توسط جهان راپل

پیچ و رولپلاک سنگ نما

عموما راپل کاران برای جلوگیری از ریزش سنگ های نمای ساختمان ها اقدام به پیچ و مهره آن ها می کنند‌

نقاشی نما

گاهی اوقات این نیاز وجود دارد که روی نمای خارجی ساختمان نقاشی هنری و یا تبلیغاتی انجام پذیرد. عموما این کار توسط راپل کاران انجام می شود.

مزایای پیچ و رولپلاک نما با طناب راپل

به طور کلی پیچ و رولپلاک با استفاده از طناب راپل مزایای بیشماری را به دنبال دارد. از جمله مزایای این روش تثبیت سنگ نمای ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

صرفه جویی در هزینه ها

یکی از مهمترین مزایای پیچ و رولپلاک نما ساختمان، صرفه جویی در هزینه ها است. عموما استفاده از این روش ادوات و تجهیزات خاصی مانند داربست احتیاج ندارد. به طور کلی داربست ها به صورت روزانه اجرا می شوند و به ازای هر روزی که داربست ها نصب باشند، از مالک هزینه ای دریافت می شود. این در حالی است که راپل کاران می توانند بدون نیاز به طناب و با صرفه هزینه بسیار پایین تر به رزین نما، پیچ و رولپلاک نما، نماشویی و… بپردازند.

صرفه جویی در زمان

از دیگر مهمترین مزایای پیچ و رولپلاک نما می توان به صرفه جویی در زمان اشاره کرد. به طور کلی نصب و باز کردن داربست های ساختمانی عموما زمان زیادی را صرف می کند. علاوه بر این موضوع برای کار با داربست باید دائما تخته چوب ها در موقعیت مناسبی قرار گیرند. اما با طناب راپل، متخصصان انعطاف پذیری بیشتری داشته و به راحتی کار خود را انجام می دهند.

پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان مزایای پیچ و رولپلاک نما

ایمنی

از دیگر مهمترین مزایای پیچ و رولپلاک نما با طناب راپل می توان به ایمنی اشاره کرد‌. عموما طناب هایی که برای متخصصان به کار گرفته می شود، بسیار مقاوم بوده و به راحتی دچار آسیب دیدگی نمی شود. از طرفی راپل کاران به راحتی می توانند به این طناب متصل شوند و کار خود را انجام دهند.

عدم اشغال فضا

از آنجایی که در پیچ و رولپلاک نما ساختمان از داربست استفاده نمی شود، عموما فضای کمتری اشغال می شود. به طور کلی داربست ها در جلوی نمای ساختمان بیش از یک متر را اشغال می کند. این مشکل در خیابان ها و کوچک های با عرض کم عبور و مرور را با مشکل روبرو کرده و بسیاری از مردم را ناراضی می کند. علاوه بر این بابت اشغال فضای پیاده رو و یا خیابان باید به شهرداری هزینه ای را پرداخت کرد. از همین رو استفاده از طناب راپل بهترین گزینه برای رزین نما، پیچ و رولپلاک و… به شمار می رود.

تاثیر نوع سنگ بر پیچ و رولپلاک نما ساختمان

به طور کلی پیچ رولپلاک نما ساختمان با هر سنگی امکان پذیر است. اما پروسه انجام آن ها به علت تفاوت در ساختار و شکنندگی سنگ ها با یکدیگر کمی تفاوت دارد. عموما در ایران سنگ های گوناگونی را برای نما ساختمان انتخاب می کنند وه از جمله آن ها می توان به سرامیک، سنگ گرانيت، سنگ تراورتن، سنگ چینی و سنگ مرمریت اشاره کرد. در ادامه به چگونگی پیچ و رولپلاک کردن هر یک از این سنگ ها خواهیم پرداخت.

پیچ رولپلاک نما سرامیکی

پیچ رولپلاک نما سرامیکی تا حدی با سایر نماهای ساختمانی متفاوت است. عموما سرامیک سبک تر از سایر سنگ های مورد استفاده برای نماهای ساختمانی است. علاوه بر این عموما سرامیک ها ضخامت بسیار کمتری دارند. به همین دلیل سوراخ کاری سرامیک، می تواند موجب شکستگی و آسیب رسیدن به آن ها شود. از همین بسیاری از راپل کاران برای پیچ و مهره کردن سرامیک های به کار گرفته شده در نماهای ساختمان، از واشر های دور پهن استفاده می کنند. برای محکم کردن این سرامیک ها باید در فصل مشترک دو سرامیک یعنی در بند های آن ها سوراخ کاری انجام شده و سپس با استفاده از واشر آن ها را محکم کرد. به این ترتیب می توان بدون آسیب رسیدن به سرامیک آن ها را محکم کرد.

پیچ و رولپلاک نما با سنگ تراورتن

به طور کلی پیچ و رولپلاک نما با سنگ تراورتن ساده تر از سرامیک انجام می شود. این سنگ ها عموما ضخامت مناسبی داشته و در صورت دریل کاری دچار لب پر شدن و شکستگی نمی شود. به طور کلی برای سنگ های تراورتن با توجه به ابعاد و وزنی که دارند توصیه می شود به ازای هر ۵۰ سانتی متر یک پیچ زده شود.

پیچ و رولپلاک نما با سنگ گرانيت

از دیگر سنگ هایی که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد می توان به سنگ گرانيت اشاره کرد. به طور کلی این سنگ ها در برابر سایش، با. و شرایط نامساعد جوی از خود مقاومت خوبی نشان می دهند. عملا این دسته از سنگ ها به خوبی به ملات نمی چسبند و برای نصب آن ها باید از اسکوپ استفاده شود. با این حال پیچ و رولپلاک این سنگ نما ها مانند سنگ تراورتن پیچیدگی خاصی نداشته و به راحتی پیج و رولپلاک می شوند. به دلیل تراکم زیاد این سنگ ها عموما در دریل هایی با قدرت بالا باید استفاده شود.

پیچ و رولپلاک سنگ چینی

تعمیر نمای سنگی

پیچ و رولپلاک نما با انواع سنگ ها چگونه است؟

پیچ و رولپلاک سنگ چینی تا حدی دشوارتر از سایر سنگ ها است. عموما سنگ های چینی در دو دسته کلی تولید می شوند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنگ چینی با ساختار بلوری شکل
  • سنگ چینی با ساختار متراکم

عموما سنگی های چینی که دارای ساختار بلوری شکل هستند به علت چسبندگی پایین اجزای سنگ با یکدیگر، مقاومت بسیار کمی را در برابر دریل های کوبشی از خود نشان می دهند. به این ترتیب با کوچکترین نیروی ضربه ساختار این نوع سنگ ها از هم متلاشی می شود. عموما این سنگ ها را باید با مته های ریزتر و پیچ های کوتاه تر محکم کرد. سنگ های چینی با ساختار متراکم این مشکل را نداشته و به راحتی با انجام سوراخکاری می توان آن ها را محکم کرد.

پیچ و رولپلاک نما با سنگ مرمریت

برای پیچ و رولپلاک سنگ مرمریت باید به ساختار این سنگ نما بیشتر آشنا شوید. عموما سنگ های مرمریت به علت سطح صاف و شفافی که دارند، کمتر در نما های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند این سنگ ها عموما در راه پله ها و راهرو ها به جهت زیبایی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ مرمریت باید از مته های نسبتا ریز و همچنین دریل های دیمر استفاده شود. ساختار صیقلی این سنگ ها با کوچکترین ضربه شکسته شده و از بدنه سنگ جدا می شوند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *