پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست
نحوه ی پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست
امروزه به دلیل استفاده از نما های سنگی در ساختمان ها و خطرات احتمالی ریزش سنگ ها، افراد به فکر پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان های خود افتاده اند. به همین منظور با استفاده از افرادی که در این زمینه فعالیت دارند به عمل پیچ و رولپلاک کردن مبادرت می ورزند. از آنجایی که هزینه ی داربست نمودن برای پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بسیار زیاد است و خطرات احتمالی بالایی نیز دارد، افراد به سمت استفاده از خدمات بدون داربست روی آورده اند. از جمله ی این خدمات استفاده از افراد راپل کار می باشد.
راپل معمولا در ورزش هایی چون صخره نوردی و برای عبور از مناطقی که صعب العبور بوده اند مورد استفاده قرار می گرفت. در اصطلاح عمومی می توانیم بگوییم راپل یعنی استفاده از طناب برای فرود آمدن از ارتفاعات بلند است. از راپل کاری بیشتر در گروه های نظامی جهت تخلیه نفرات از بالگرد ها به مناطق معین استفاده می شود.
به دلیل این که راپل کارها از خطرات کمتری نسبت به داربست بندی در ساختمان ها برخوردار هستند، برای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان نیز از راپل کاران بهره مند می شوند. به گونه ای که این افراد در هوا معلق ماده و درحالی که هر دو دست آنها آزاد می باشد از پاهای خود برای حفظ تعادل استفاده می کنند. برای همین می توانند در ارتفاعات بلند از دریل، مته، پیچ، رولپلاک و… به راحتی استفاده کنند.
مزایای راپل برای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست
از آنجایی که امنیت کاری راپل کاران بسیار بالا می باشد برای استفاده در پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست مورد استفاده قرار می گیرند. از طرف دیگر هزینه ای که بابت راپل کاران پرداخت می شود نسبت به نصب داربست بسیار کمتر بوده و احتمال بروز صدمات و اتفاقات احتمالی خیلی کمتر است. ما زمانی که برای کارهای ساختمانی خود از راپل کاران استفاده می کنیم در زمانی خود نیز صرفه جویی نموده ایم. زیرا سرعت عمل این افراد نسبت به داربست بندی بالاتر بوده و کار را بهتر پیش می برند. یک مزیت دیگر برای استفاده از عمل راپل بدون داربست این است که در این عمل به نمای ساختمان هیچ لطمه ای وارد نمی شود و طول عمر بنا افزایش می یابد در حالی که استفاده از داربست خود به تنهایی می تواند مشکل آفرین باشد و به نمای ساختمان آسیب برساند.
حال یک سوال ذهن مارا درگیر می کند که جنس طناب راپل کاران چیست که می تواند در ارتفاعات بالا مورد استفاده قرار گرفته و مقاوم باشد. جنس این طناب ها معمولا از الیاف و یا ابریشم مصنوعی می باشد، که می تواند وزنی معادل دو تن و نیم و یا حتی سه تن را تحمل کند. از طرف دیگر به راحتی می توان تشخیص داد که این طناب خراب شده و دیگر مورد استفاده نیست. به این صورت که طناب مخصوص راپل زمانی که فرسوده و از بین می رود هسته ی داخل طناب به بیرون میزند و این علامت خراب شدن طناب است.
با وجود تمام این مزیت ها می توانیم به جرات بگوییم که ایمنی کار راپل کاران که بدون داربست فعالیت می کنند نسبت به داربست خیلی بالاتر بوده و کاربرد بیشتری نیز دارد.
معمولا راپل کاران برای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست، طناب خود را بالای پشت بام و یا مکان هایی چون شاسی موتور آسانسور، کانال کولر سیمانی و یا دور خرپشته می بندند تا وزن این افراد را در حین حرکت و معلق بودن تحمل نماید. یکی دیگر از مزیت های کار بدون داربست راپل کاران این است که هر طناب را به صورت جداگانه بسته تا در صورت وقوع حادثه ای اگر طناب اولی پاره شد طناب دوم بتواند شخص را مهار کند و اط خطراتی چون سقوط او جلوگیری نماید. در حالی که در کار با داربست کارفرما نمی تواند به هیچ عنوان خود را به یک جای امن و مطمئن متصل کند وبا اطمینان خاطر به فعالیت بپردازد.
اطلاعات لازم برای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست
قبل از این که شخص اقدام به عمل پیچ و رولپلاک نماید باید بداند نوع و جنس سنگی که در نما به کار رفته است چیست و قطر آن چقدر است تا بتواند مطابق با آن پیچ و رولپلاک تهیه نماید. علاوه بر این، موارد دیگری نیز لازم است بداند از جمله: نوع مصالح مصرفی، جنس دیواری که سنگ بر آن نصب شده، کیفیت سنگ و… .