اصول پیچ کردن سنگ نما با طناب و تفاوت آن با داربست
اصول پیچ کردن سنگ نما با طناب و تفاوت آن با داربست
آیا پیچ کردن سنگ نما با طناب مشکلی در فرایند پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان ایجاد می کند؟ این اولین سوالی است که معمولا وقتی به کسی در مورد پیچ کردن سنگ نما با طناب سخن می گوییم، از ما می پرسد. به نظر من می توانیم استفاده از داربست را با استفاده از طناب مقایسه کنیم. انوقت متوجه می شویم که چه مزایای بی شماری نسبت به استفاده از داربست دارد.
اصولا در سالها ی گذشته همه از داربست برای خدمات پیچ و رولپلاک ساختمان استفاده می کردند. اما رفته رفته با افزایش علم افراد به این نتیجه رسیدند که استفاده از طناب می تواند نسبت به داربست جایگزین بهتری باشد. به همین دلیل برخی نما کارهای ساختمانی دوره های راپل را سپری کردند و به جای استفاده از داربست از طناب در پیچ کردن سنگ نما استفاده کردند. می توانیم به صراحت بگوییم نتیجه ی مثبتی نیز در این زمینه به دست آوردند.
کار با طناب را اول نیروی های نظامی و ارتشی در دوره هایی که می گذراندن استفاده می کردند. پس از مدتی آن را در شاخه ی صخره نوردی نیز به کار بردند و دریافتند که طناب می تواند تعادل را در انسانی که در هوا معلق است، برقرارنماید. به همین ترتیب خدمات راپل در شهرهای بزرگ رونق گرفت.
برخی خدمات مثل پیچ کردن سنگ نما با طناب و یا شستشوی نمای ساختمانی را نمی تواند هر ساله با بستن داربست انجام داد. به همین دلیل طناب روش خیلی بهتری نسبت به استفاده از داربست شد و از طرفی هزینه ی کمتری نیز در برداشت. از طرف دیگر سرعت عمل عملیات راپل نسبت به استفاده از داربست خیلی بیشتر بود.
زمان مناسب برای پیچ کردن سنگ نما با طناب
اکثر ما این تصور را داریم که هر ساختمانی به محض این که نماکاری شد باید عملیات پیچ کردن نما سنگ با طناب بر روی آن انجام گیرد. اما این باوری غلط است. سنگ نما در زمانی که بر روی ساختمان نصب می شود، با عملیات اسکوپ کردن در جای خود قرار می گیرد. اگر این عملیات به هر دلیل دچار اختلال شود سنگ ها از جای خود خارج می شوند و باعث سقوط سنگ نما ها می شوند. دلیلی که باعث ایجاد این اتفاق می شود، نشست کردن ساختمان است. که این اتفاق باعث می شود فشار به سیم اسکوپ وارد شده و آن را پاره کند. پاره شدن سیم اسکوپ همانا و سقوط سنگ نیز همانا.
معمولا ریزش سنگ ها در یک ساختمان از سال دوم عمر ساختمان ها شروع می شود. آن هم به دلایلی که بیان کردیم. پس می توانیم بگوییم بهترین زمان برای پیچ کردن سنگ نما با طناب تقریبا گذشت 2 تا 4 سال از عمر ساختمان است.
برخی عوامل موثر در ریزش سنگ های ساختمان از این قبیل اند: نشست ساختمان، ریختن سیمان خشک بر روی ملاتی که قرار است به پست سنگ ریخته شود، ریختن نخاله ها در لا به لای ملات، عملیات اسکوپ نکرد سنگ نما، استفاده از سنگ های نامرغوب برای نمای ساختمان و موارد دیگر از این دست.
برای پیچ کردن سنگ نما با طناب ما به وسایل احتیاج داریم که بسیار مورد نیاز هستند. اولین قدم برای پیچ کردن سنگ نما با طناب، بررسی جنس سنگی است که در نما به کار رفته. پس از آن باید سنگ را اندازه گیری نمود تا فهمید در هر چند سانت باید پیچ نصب شود. پس از آن انتخاب دریل برای سوراخ کردن سنگ ها در نما است. باید دریلی انتخاب شود که مناسب با جنس سنگ بوده و با اندازه ی پیچ نیز یکی باشد. مثلا سنگ هایی هستند به نام سنگ های رومی. این سنگ ها بسیار باریک هستند در حد 10 تا 15 سانت. به همین دلیل برای سوراخ کردن این سنگ ها باید از دریل سه نظام استفاده شود. اگر از هر دریل دیگری استفاده نمایید ممکن است به نما و سنگ آن خللی وارد شود.
به صورت استاندارد برای استفاده از پیچ کردن سنگ نما باید هر 40 سانت یک پیچ استفاده شود. اگر بیش از این در ساختمان ها از پیچ و رولپلاک استفاده کنید منجر به ایجاد لرزش و جدا شدن سنگ از ملات می شود. پس نباید کمتر از 40 سانت در هر سنگ از پیچ و رولپلاک استفاده نماید.
در انتها باید بگوییم که عملیات پیچ کردن سنگ نما با طناب، یک روش عالی و مقرون به صرفه برای اطمینان از عملکرد درست در نمای ساختمان شما خواهد بود. پس با اطمینان خاطر از این روش استفاده نمایید.