چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم
چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم و نماهای سنگی را مقاوم می کنیم؟
تمام نماهای ساختمانی بعد از گذشت مدتی نیاز به مقاوم سازی دارند. در واقع بر روی سنگ نماها درز و شکاف به وجود آمده و همین موضوع فرایند مقاوم سازی نما را حساس تر می کند. ضمن اینکه وجود این درز و شکاف بر روی نما ظاهر نه چندان مناسبی را به ساختمان می دهد. یکی از روش هایی که برای مقاوم سازی سنگ نما مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از پیچ و رولپلاک است. بسیاری از افراد تمایل دارند بدانند که چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم؟ برای اینکه متوجه شوید چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم، بهتر است ابتدا با ابزار مورد نیاز برای پیچ و رولپلاک سنگ نما آشنا شوید.
چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم؟
ابزار مورد نیاز برای پیچ و رولپلاک سنگ نما
- پیچ
- رولپلاک
- بتونه سنگی
- طناب
- هارنس
موارد ذکر شده از جمله ابزارهایی هستند که برای شروع و تکمیل فرایند پیچ رولپلاک سنگ نما مدنظر قرار میگیرد. البته علاوه بر ابزار و تجهیزات لازم برای پیچ و رولپلاک سنگ نما، باید از افراد متخصص و با تجربه نیز بهره مند شد. ضمن اینکه این افراد باید بیمه شده نیز باشند. در این صورت کلیه نکات اجرایی لازم برای فرایند مقاوم سازی نما را انجام دادهایم.
حتما شما نیز در مقاله های مختلفی واژه نمای سنگی را مشاهده کرد. نمای سنگی در تعریف عامیانه به هر نوع قطعه یا سنگی تعلق می گیرد که در نمای ساختمان به کار گرفته شده است اما از منظر علمی نمای سنگی ساختمان به ساختمان هایی اطلاق می شود که پوشش اصلی و نهایی آن ها از سنگ طبیعی تهیه شده باشد. در واقع نماهای سنگی هم در فضای داخلی ساختمان و هم در فضای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. نماهای سنگی یعنی ساختمان هایی که در قسمت پاسیو، حیاط، راه پله و… از سنگ استفاده کرده اند.
تجهیزات مورد نیاز برای پیچ و رولپلاک سنگ نما
سنگ ها نسبت به گرما و سرما و شرایط جوی واکنشهای کمتری نشان میدهند و زیبایی ذاتی و جذابی نیز در محیط و فضای مورد استفاده به وجود میآورند. به همین دلیل سنگ ها در فرایند ساخت و ساز در کشور ایران بسیار مورد استقبال هستند و این موضوع تا حد زیادی به مقاومت بالای آن ها نیز ارتباط دارد. سنگ ها اگر به شکل اصولی در ساخت و ساز ساختمان به کار گرفته شده باشند، می توانند دیوارپوش، کف پوش و … نیز باشند.
انواع سنگ نماهای مورد استفاده در نماکاری
پیش از آشنایی با فرآیند چگونگی انجام پیچ و رولپلاک، بهتر است با انواع سنگ نماها آشنا شوید. گرانیت، تراورتن، استون، انیکس، لایم استون، ترا استون، سند استون، مرمر، چینی و… از مهم ترین سنگ هایی هستند که برای نماکاری مورد استفاده قرار می گیرند.
چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم و مزیت استفاده از سنگ نما چیست؟
پیچ و رولپلاک سنگ نما
این سنگ ها باید مزایای بسیاری داشته باشند تا در روند ساخت و ساز مورد استفاده قرار بگیرند.
- اول اینکه این سنگ ها باید در دسترس باشند و از نظر فراوانی در حد بالایی قرار بگیرند.
- چنین سنگ هایی باید در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید مقاومت قابل توجهی از خود نشان دهند. نماها همواره در معرض نور خورشید هستند و به همین خاطر مسئله مقاومت خورشیدی در مورد آن ها بسیار حائز اهمیت است.
- سنگ ها باید بتوانند زیبایی جذابی را در نمای ساختمان به وجود آورند و به همین خاطر شکل و ظاهر سنگ در نماکاری از جایگاه ویژهای برخوردار است.
- سنگ ها باید در برابر ضربه، فشار یا آتشسوزی مقاومت قابل توجهی داشته باشند. ممکن است شما فرایندهای مقاومسازی را در مورد نما به کار ببرید. در این صورت سنگ نما باید فشار و ضربات زیادی را متحمل شود. اگر سنگ نما از مقاومت قابل توجهی در برابر این ضربات و فشار برخوردار نباشد، دچار ترک یا سقوط می گردد.
- دوام و مقاومت زیاد یکی از عناصر مهم در انتخاب نوع سنگ نماست. در واقع این دوام می تواند در چگونگی فرایند مقاوم سازی و پیچ و رولپلاک نیز تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
- سنگ نماها در شهرهای آلوده و کثیف همواره تحت شستشو یا تمیز کاری قرار میگیرند. بنابراین باید این سنگ ها از قابلیت شستشو نیز برخوردار باشند.
- سنگ نماهایی که برای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، باید امکان تعویض یا تعمیر و بازسازی داشته باشند. در این صورت گزینه مناسبی برای ساخت و ساز هستند.
معایب استفاده از سنگ نما
سنگ ها علیرغم مزایا و ویژگی های مثبتی که به همراه دارند، می توانند معایبی نیز به همراه داشته باشند.
اول اینکه سنگ ها در هنگام اتصال به نما و چسبانده شدن به دیوار چندان منعطف نیستند و به همین خاطر مقاومت قابل توجهی از خود نشان می دهند. در واقع آن ها به سادگی بر روی نمای ساختمان تثبیت نمی شوند. به همین خاطر تنها افرادی که از تجربه کافی در نماکاری و سنگ کاری برخوردار هستند، میتوانند تثبیت آن ها را بر روی نمای ساختمان به شکل اصولی فراهم آورند.
پیچ و رولپلاک سنگ نما با راپل
سنگ نماها به علت نچسب بودن و مقاومت زیاد در برابر اتصال به دیوار ممکن است دچار ریزش یا سقوط بعد از اتمام کار شوند. این موضوع میتواند خسارتهای مالی و جانی به همراه داشته باشد و مشکلات زیادی را برای صاحبان ساختمان فراهم آورد.
چرا پیچ و رولپلاک را برای مقاوم سازی انتخاب می کنیم و چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم؟
به کمک پیچ و رولپلاک می توان انواع سنگ نماهای ساختمان با درجه مقاومت مختلف را به راحتی در ارتفاعات گوناگون تثبیت کرد و هیچ نگرانی در مورد ریزش یا سقوط سنگ نما نداشت. زمانی که از ما سوال می شود چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم، در پاسخ به مشتریان میگوییم که این فرایند نیاز به سوراخ کاری دارد.همچنین برای اجرای این کار در ارتفاع از نیروی راپل کار حرفهای و آموزش دیده استفاده میشود. افرادی که به عنوان راپل کار مورد استفاده قرار میگیرند، از تجربه و تخصص لازم در این زمینه برخوردار هستند.
سوراخ کاری سنگ نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما انجام می شود. نحوه سوراخ کردن سنگ ها و استفاده از پیچ با توجه به ویژگی سنگ ها متفاوت است. برخی از سنگ ها در برابر سوراخ کاری مقاومت بسیار کمی دارند و به همین خاطر باید با دقت و حساسیت بیشتری سوراخ شوند. بعضی از سنگ ها نیز در برابر سوراخ کردن مقاومت بالایی دارند و به زحمت سوراخ می شوند.
پیچ و رولپلاک سنگ نما در تهران
چگونه پیچ و رولپلاک را انجام میدهیم؟
برای شروع ابتدا نمای ساختمان از جهات مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه سوراخ کاری مربوط به نما انجام می شود. این سوراخ کاری با توجه به نوع سنگ متفاوت خواهد بود. ضخامت سنگ بر نحوه سوراخ کاری تاثیر زیادی دارد. پیچ، دریل و رولپلاک باید متناسب با نوع سنگ انتخاب شوند. در واقع باید پیچ مناسب برای سنگ انتخاب شود. پیچ های مناسب در برابر شرایط جوی و رطوبتی مقاومت قابل توجهی دارند. بعد از جایگذاری پیچ ها، رولپلاک بر روی آن ها کوبیده شده و در آخر نیز عملیات مربوط به بتونه کردن پیچ ها انجام میشود و
بتونه کردن پیچ ها برای هم سطح شدن پیچ ها با سنگ انجام میشود. در بیشتر موارد رنگی که برای بتونه ها انتخاب می شود، با رنگ سطح سنگ نما یکسان است. این کار به منظور پوشش پیچهای به کار گرفته شده در سنگ نما انجام می شود. در واقع اگر این پیچ ها به شکل همسطح با سنگ نما باشد، دیگر در ظاهر ساختمان تاثیر نامناسبی ندارند و نامتعارف به نظر نمی رسند.
پیچ و رولپلاک سنگ نما با طناب راپل
طناب راپل گزینه مناسبی برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نماست. چون داربست ها از نظر ایمنی، صرف هزینه، زمان و همچنین نیروی کار برای باز و بسته کردن داربست گزینه مقرون به صرفه و ایده آلی نیستند. ضمن اینکه ایمنی پایین آن ها باعث شده مشکلات زیادی برای افراد رهگذر و همچنین خود افرادی که بر روی داربست مشغول به کار هستند، به وجود آید. به همین خاطر امروز راپل به جای داربست استفاده می شود. راپل امکان رفت و آمد مناسب و بدون دغدغه افراد را فراهم می کند. راپل کار سرعت و دقت کار را افزایش می دهد. همچنین ایمنی محیط را برای سایر افراد رهگذر و عابران به وجود می آورد.
تنها افرادی می توانند مقاوم سازی نما را به شکل مناسب انجام دهند که از سابقه و تجربه کافی برخوردار هستند. متاسفانه سنگ ها نسبت به چسب ها واکنش مناسب چندانی نشان نمی دهند. به همین خاطر این مقاوم سازی با پیچ و رولپلاک انجام می شود.
گرما و سرما و واکنش های شیمیایی بر روی سنگ نما تاثیر ندارند. با این وجود وزن سنگین سنگ می تواند مهم ترین دلیل برای مقاوم سازی نما باشد. این سنگ ها در صورت سقوط آسیبهای جدی به محیط اطراف وارد میکند.
در پایان فرآیند پیچ و رولپلاک سنگ نما باید از پوشش مناسب برای تغییرات به وجود آمده بر روی نمای ساختمان استفاده کرد. ممکن است شهروندان تمایلی به نمایان شدن پیچ و رولپلاک سنگ نما نداشته باشند. برای ایجاد پوشش مناسب بهتر است از مواد هم رنگ سنگ نما استفاده شود. تمام این نکات برای حفظ زیبایی نما حائز اهمیت است.